FÖRELÄSNINGAR

DOKTORN KAN KOMMA!

Med en riktigt spännande och inspirerande föreläsning!

Polhemsföreläsning 2013 hos Pharmaciaveteranerna i Uppsala. Foto: Rune Björkman

Trevligt samtal vid fikabordet då Michael föreläste om Christopher Polhem för Pharmaciaveteranerna i Uppsala 2013.


 - "Vi fick lyssna till ett synnerligen intressant föredrag".

Michael H Lindgren föreläser om Polhem på "Polhemsknutarna" i landet 2011. Foto: Katarina Blomqvist

2011 var det Polhemsjubileum och då medverkade Michael H Lindgren med många föredrag i landet, bl a för tekniklärare. CETIS  - Centrum för Tekniken i Skolan anordnade fyra regionala teknikkonferenser ”Polhemsknutar” - i Norrköping, Uppsala, Kristianstad och Göteborg, med stöd från Skolverket och Teknikföretagen. Mellan 120 och 200 deltagare deltog vid varje tillfälle.


"Michael Lindgren höll en lysande föreläsning om Christopher Polhem."


"Christopher Polhems 350-årsdag var en av de röda trådarna genom konferensserien. Michael Lindgren höll en lång inspirerande föreläsning."

Kort sagt om Michael:


"På Senioruniversitetet i Jönköping har vi nyligen haft glädjen att åhöra två föreläsningar av Michael H Lindgren: Christoffer Polhem – Sveriges Leonardo da Vinci? och Teknikens många ansikten – ett kollage om människan, naturvetenskap och teknik i historiskt perspektiv.


Michael är en fantastiskt duktig föreläsare som med en naturlig framtoning och på ett fascinerande sätt delar med sig av sin oerhört stora naturvetenskapliga/tekniska/ historiska bildning. Han trollbinder sin publik, förklarar komplicerade samband på ett lättfattligt sätt, anknyter ofta till människors liv och mänskliga företeelser och lockar fram många glada skratt. Hans föreställningar är helt underbara och vi ser verkligen fram mot nästa tillfälle när vi åter kan engagera Michael."


Örjan Nilsson                                                             

Docent

mars 2016